Personvern­erklæring

Innledning

Vi er opptatt av du som kunde skal ha tillitt til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

Hvem er vi?

Med «Vi» eller «Oss» menes selskapene som er listet opp under. Som kunde kan du tilhøre ett eller flere av disse selskapene avhengig av lokasjon. De ligger alle under 4Service Gruppen AS som overbyggende selskap og personvernerklæringen er den samme for alle. Selskapet du handler hos vil være behandlingsansvarlig for ditt kundeforhold.

 • 4Service Gruppen AS (897 392 232)
 • 4service Facility AS (990 035 946)
 • 4Service Catering AS (822 062 482)
 • 4Service Landanlegg AS (996 164 748)
 • 4Service AS (997 649 117)
 • 4Service Eir Camp AS (914 902 940)
 • 4Service Eir Renhold AS (917 719 993)
 • 4Service Offshore AS (994 835 904)
 • 4Service Offshore Hotels AS (916 776 306)

Hvilke personopplysninger lagrer vi?

Vi behandler personopplysninger for å kunne ivareta våre oppgaver.

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, hvilke tjenester du bruker og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

 • Alminnelige personopplysninger, herunder fullt navn, e-post, telefonnummer, fødselsdato og adresse
 • Informasjon som følge av ditt arbeidsforhold, herunder arbeidsgiver, avdeling og stillingsprosent. Hvis du logger på som bedrift vil vi også lagre navnet på bedriften du logger på som.
 • Kjøps og bestillingshistorikk herunder informasjon om hva du har kjøpt, når du har kjøpt det, hvordan du har betalt og hvor det ble levert. Vi lagrer aldri betalingskortinformasjon.

Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi bruker dine personopplysninger til å:

 1. Tilby nettsider for salg av mat og drikke tilpasset utstyret du bruker for å koble deg på internett.
 2. Gjennomføre matbestillinger og levere mat til deg på riktig adresse.
 3. Opprette brukerkonto for å gi deg oversikt over alle dine bestillinger samt tilrettelegging for at du ikke behøver å skrive inn opplysningene hver gang du besøker oss.
 4. Yte kundeservice hvis du kontakter oss med spørsmål eller tilbakemeldinger.
 5. Utarbeide statistikk og kartlegge markedstrender for å tilby gode produkter til rett tid og i rett sesong.
 6. Markedsføre nye produkter og kampanjer til deg, under forutsetning av at du har samtykket til det.
 7. For å informere din arbeidsgiver om kjøp i tilfeller hvor arbeidsgiver er involvert i betaling, subsidiering og eventuelle lønnstrekk.

Behandlingsgrunnlaget for punktene 145 og 6 er for å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester.

Behandlingsgrunnlaget for punktene 23 og 4 er for å oppfylle vår avtale med deg som kunde/bruker.

Behandlingsgrunnlaget for punkt 6 gjelder kun dersom du har gitt oss samtykke til det. Dersom du ikke har fått mulighet til å gi samtykke, eller du har tatt bort ditt samtykke, bortfaller vårt behandlingsgrunnlag for punkt 6.

Behandlingsgrunnlaget for punkt 7 vil være lov og/eller avtale dersom det er informasjon vi er regnskapspliktig å lagre og/eller det er avtalt.

Hvilke av punktene som gjelder deg er avhengig av hvilken tjeneste du har bestilt fra oss.

Hvem deler vi personopplysninger med?

Vi benytter følgende databehandlere for dine opplysninger:

Initio Medielab AS (974 676 400)
Leverandør av bookingportal og hosting av tilhørende webserver og database / Leverandør av bookingportalen og hosting

Appfarm AS (919 697 199)
Leverandør av vår digitale tjenesteplattform som håndterer datastrøm in og ut av våre kjernesystemer, som f.eks. ERP/regnskap

ØB Solutions AS «Økonomibistand» (983 949 150)
Vår partner inn mot regnskapssystemene fra Visma. Her lagres alle order i henhold til regnskapsloven

IZY AS (922 77 775)
Leverandør av applikasjonen IZY

Open POS Norway AS “KDR” (967 455 245)
Leverandør av kassasystem

S M S AS (959 531 692)
Leverandør av kassasystem

Codewise AS (997 373 162)
Leverandør av landingssidene gastrocatering.no og sottogsalt.no

Already Ordered AS
Leverandør av netthandel for privatkunder med direktebetaling med Vipps eller kort. / Leverandør av bestilling- og betalingsløsning for kiosk, kantine og restaurant med QR.

MUNU AS (925 095 435)
Leveranse av betalingsløsning i våre restauranter.

I henhold til gjeldende lover og forskrifter innen personvern (f.eks. GDPR) har vi skrevet databehandleravtaler med alle våre leverandører som regulerer og begrenser deres behandling av dine personopplysninger. Det sikrer at alt vi lover deg i denne erklæringen også gjelder våre samarbeidspartnere og underleverandører.

Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Vi lagrer opplysninger om deg kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet.

Som hovedregel vil alle dine personopplysninger slettes når du ber oss om det. Vi gjør oppmerksom på at regnskapsloven kan kreve at opplysninger blir lagret lenger enn ellers for regnskapsformål. Opplysninger vi ikke er lovpålagt å beholde anonymiseres etter 90 dager.

4Service vil kunne oppbevare eventuelle bruksdata i anonymisert form for interne analyseformål.

Overføring av personopplysninger

Dine personopplysninger lagres innenfor EU/EØS. Noen av våre leverandører har tekniske supporttjenester som er plassert utenfor EU/EØS. Dersom disse tjenestene brukes, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU/EØS standardkontrakter for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme.

Dine rettigheter

Du har rett til å be om innsyn i hvilke opplysninger vi har registrert om deg. Disse opplysningene kan kreves utlevert ved å sende e-post til personvern@4service.no.

Ved mottak av e-post med innsynsbegjæring vil vi kontakte deg og avtale den videre prosessen med hensyn til fremvisning av legitimasjon for å sikre at dine personopplysninger ikke utleveres til uvedkommende.

Dersom opplysningene vi har registrert om deg er uriktige, ufullstendige eller ikke lenger er relevante, kan du når som helst få opplysningene rettet, supplert eller slettet. Dette kan gjøres ved å sende e-post til personvern@4service.no.

Du har rett til å klage til Datatilsynet på vår behandling av personopplysninger. Se https://www.datatilsynet.no for mer informasjon.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler, også kjent som Cookies, er små tekstfiler som plasseres på din digitale enhet når du laster ned en nettside. Noen av informasjonskapslene er nødvendige for å sikre funksjonalitet på de ulike tjenestene. Avhengig av tjenesten du bruker finner du informasjon om bruken av informasjonskapsler til på nettsiden eller i portalen du bruker.

Dersom du ønsker å blokkere eller slette informasjonskapsler kan du lese om dette på hjemmesiden til den nettleseren du bruker. Vi informerer om at dersom du sletter informasjonskapsler eller nekter å godta dem, kan det ikke garanteres at du kan bruke alle funksjonen vi tilbyr.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Endringer av betydning vil varsles. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden til 4Service.

Kontaktinformasjon

Om du har spørsmål om personvern, ønsker å varsle om uønskede hendelser eller gi oss andre tilbakemeldinger kan du ta kontakt med oss på personvern@4service.no.

Sist oppdatert juni 2023.