2022-04-12

Bruker kunnskap og kreativitet til å hjelpe

I mai fikk 4Service en ny ansatt på kontoret på Brynsalleen 4. Hun snakket ikke norsk, kjente ingen i byen og var både spent og samtidig litt engstelig for hva som skulle møte henne.

Masha Yudytska kom til Norge i mars 2022 som krigsflykning, og forlot mann, foreldre og to søstre i hjemlandet Ukraina. Hun er en entreprenør, og startet sin egen bedrift i hjemlandet, med kokkefaget i bunn. Masha har til og med deltatt på Masterchef i Ukraina. Da krigen brøt ut, mistet hun sitt faste levebrød og ble tvunget til å se utenfor landegrensene for å finne en vei tilbake til arbeidslivet og til hverdagen.

– Jeg elsker å jobbe! For meg er det ikke arbeid, det er hobbyen min. Å lage oppskrifter, bake kaker – spesielt sunne kaker – og dele dette med andre, er hverdagen min og min lidenskap.

Masha har brukt sosiale medier som en del av sitt arbeid, og er spesielt glad i produsere video som engasjerer. Derfor er hun ansatt i vårt matfaglig team – som hele tiden jobber med å inspirere de som jobber med mat rundt om på lokasjonene våre. Masha jobber med store prosjekter og har initiert et tiltak som hun personlig brenner for:

– 31. august arrangerer vi ukrainsk dag i alle våre personalrestauranter, der to prosent av omsetningen går til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina. På menyen er blant annet den typisk ukrainske retten borscht, og oppskriften er min mors, forklarer Masha stolt.

En tilnærmet normal

Hun trekker frem teamet sitt som en av hovedårsakene til at hun nå er på vei til å finne tilbake til en normal hverdag.

– Min kollega tok meg med på hytta si i sommer. Ja, vi jobber sammen, men jeg føler egentlig vi alle har blitt en liten familie. Hvis jeg har en skikkelig dårlig dag, da gleder jeg meg til å dra på kontoret, for da vet jeg at jeg kommer til å føle meg bedre.

Masha ønsker at flere også skal finne tilbake til hverdagen, slik som hun har gjort, og at flere får en fot inn i arbeidsmarkedet igjen. Masha skal derfor bidra med rekruttering i 4Service.

– Denne uken skal jeg være med på rekrutteringsdagen vi skal ha på restauranten Salome. Jeg vet godt hvordan det er å være i et land uten å ha en jobb. Jeg var her i halvannen måned før jeg begynte å jobbe, og det synes jeg var altfor lenge! Jeg håper det vil komme masse folk som ønsker å begynne å jobbe igjen. Jeg skal i hvert fall hjelpe de som vil!

Masha avslutter med et par norske setninger hun har lært seg. Hun forteller at selv om hun har mistet alt, har hun fortsatt kunnskapen sin med seg – og den tenker hun å bruke som hjelp.

Har du også lyst til å påvirke og engasjere?

Akkurat nå søker vi kokker til flere ulike stillinger over hele landet. Hos oss vil du få muligheten til å bruke din kreativitet og matglede til å inspirere og engasjere. Det er mange veier å gå med bakgrunn som kokk, og hos oss har du stor påvirkningskraft på egen arbeidshverdag og din karriere videre.

Søk her – vi vil gjerne høre fra deg!

Flere aktualiteter

 • 4Service og Aker fortsetter det gode samarbeidet

  4Service og Aker Solutions signerte nylig en lengre avtale for drift av leir og kantiner ved Aker Solutions verft på Stord, og fortsetter derfor det gode samarbeidet.

  Les mer
 • 4Service støtter Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag

  Etter snart to år med pandemi er rekruttering av nye, dedikerte medarbeidere til vår bransje viktigere enn noen gang.

  Les mer
 • Ekte matglede

  Å drifte en personalrestaurant som skal være både et samlingspunkt og et høydepunkt, krever kunnskap og planlegging, ispedd en god dose kreativitet og engasjement. Hvis målet i tillegg er å være ensbetydende med kvalitet, er det godt å ha ansatte som både jobber og brenner for akkurat dette.

  Les mer
 • Veien til fagbrevet.

  Hilde Marie Sundli har jobbet med råvarer og matlaging i mange år. For litt under ett år siden tok hun et valg som skulle vise seg å gi henne noe som er svært ettertraktet i dag.

  Les mer