2022-07-13

Middelalder, trikkestopp og roboten Bella

Vi i 4Service har kolleger og spennende prosjekter over store deler av landet. Så langt i 2022 har våre team vunnet en rekke nye kontrakter og vi vil i tiden fremover presentere et utvalg av disse via tradisjonelle reisebrev. Første stopp blir landets tredje mest folkerike kommune, nemlig Trondheim.

Vi ankommer Trondheim by en junidag hvor gradestokken nærmer seg tyvetallet. Sommeren er endelig i anmarsj og vi blir møtt av Håvard Rendal, salgsansvarlig i 4Service for regionen Midt-Norge. Sammen med gode kolleger har Håvard nylig vunnet to store kontrakter for to av byens ikoniske bygg. Her skal det etableres personalrestauranter med konsepter som balanserer spennende historie med flotte matopplevelser.

Den ene av de to kontraktene gjelder Teknostallen, eid av KLP Eiendom. Teknostallen het tidligere Trikkestallen og var endeholdeplass for Elgesetertrikken. Selv om bygget i dag fremstår som et totalt nybygg har KLP Eiendom bevart de karakteristiske fasadene fra tiden som endeholdeplass. Håvard forteller at Teknostallen sto svært høyt på ønskelista hans.

- Dette er et bygg vi har hatt i kikkerten i over ett år, og vi har lagt ned masse energi i å skape et unikt serveringstilbud som er i tråd med oppdragsgivers visjon for bygget. Et imponerende bygg som Teknostallen fortjener et lunsjkonsept som forsterker byggets identitet og profil!

Konseptet Håvard refererer til heter FEED og skal speile det fysiske miljøet i Teknostallen med en restaurant og meny som tar inn det grønne, det rene og det harmoniske. Også logoen til FEED er utviklet for å symbolisere energi, sunnhet og aktivitet. Håvard forklarer:

- Sett ovenfra viser logoen både løpebanen på taket av bygget og formen på bordene i restauranten. Logoen, sammen med andre designelementer, skal gi assosiasjoner til et kretsløp av energi, da vårt hovedmål er at leietakerne skal få energi både av maten vi serverer og av omgivelsene i personalrestauranten.

Beliggende i hjertet av det som kalles Teknobyen, sentralt mellom NTNU og SINTEF på Gløshaugen, er det åpenbart at tilbudet fra 4Service også inneholder tekniske løsninger som skal gjøre arbeidshverdagen enda enklere for leietakerne. Dette betyr også et innslag av serveringspersonell som går på hjul snarere enn to bein.

- For de som blir sittende på møterom, og ikke rekker ned i personalrestauranten, er en rikholdig meny tilgjengelig via noen få trykk på skjermen i møtelokalet. Deretter kommer mat og forfriskninger servert på døra innen tretti minutter. En av de som står for selve serveringen er roboten Bella, som på egenhånd kommer seg rundt i dette storslåtte bygget. Etter at møtet er over, er samme Bella på plass for å bistå med ryddingen.

Noe gammelt og noe nytt

Vi takker for oss til både Bella og hennes kolleger på to bein og fortsetter reisen noen få kilometer østover i retning av Trondheim Lufthavn Værnes. Her finner vi Ranheimsvegen 10 som også er eid av KLP Eiendom og har en samlet kontorflate på over 17.000 kvadratmeter. Til den kommende personalrestauranten her har 4Service utviklet konseptet rótválir, som tar med seg grunnverdiene fra selskapets prisvinnende konsept De Tre Stuer inn i en spennende ny ramme. Håvard forteller engasjert:

- Bygget ligger i et område her på Rotvoll med lange tradisjoner innenfor jordbruk og matproduksjon, og Rotvollgårdene har røtter helt tilbake til middelalderen. Vi har hentet inspirasjon fra denne tidsperioden både i den visuelle utformingen av konseptet og i det kulinariske innholdet. Kostholdet vårt har heldigvis endret seg mye de siste tusen årene, men noen av grunnprinsippene tar vi med oss inn i menyene.

Det betyr blant annet svært kortreiste råvarer, egen konservering av kjøtt og fisk, dyrking av urter, baking av brød og noe så uvanlig som brygging av øl (mjød) til matlagingen.

Kine Kolgrov Fossen, KLP, og Håvard Rendal, 4Service.

- Gjennom konseptet rótválir får vi virkelig vist hvordan vi kan kombinere det kulinariske med det bærekraftige. For eksempel ved at hele dyret brukes i matproduksjonen og at vi bruker mer grønnsaker, frukt og bær. I tillegg er vi opptatt av å holde på tradisjonene som beliggenheten representerer, og inviterer derfor alle leietakerne til gjestebud, vinterblot, og en rekke andre begivenheter gjennom arbeidsåret. På den måten settes matopplevelsene inn i en særegen historisk ramme, unikt for de som skal ha arbeidsplassen sin her i Ranheimsvegen 10.

Vi har på tampen av besøket fått selskap av Kine Kolgrov Fossen, Eiendomsforvalter i KLP Eiendom, som forteller at nettopp de foreslåtte konseptene var utslagsgivende i kampen om de to anbudene.

- For alle våre kontorbygg er kantiner og personalrestauranter sentrale samlingspunkt og dermed et svært viktig valg for oss. Konkurransen var hard mellom mange solide tilbydere, men til syvende og sist var det de presenterte ideene som ble utslagsgivende. At både Teknostallen og Ranheimsvegen får personalrestauranter som virkelig tar byggenes historie på alvor, og kombinerer det med våre visjoner, gjør at vi gleder oss stort til å invitere de første leietakerne til bords, avslutter Kolgrov Fossen.

Foto Kine Kolgrov Fossen, Teknostallen og Ranheimsvegen 10: KLP
Foto Håvard Rendal: 4Service

Flere aktualiteter

 • Eir Renhold styrker seg på temporære tjenester

  I dag ble det kjent at Eir Renhold kjøper Viken RTB. Oppkjøpet er en viktig del av satsingen på temporære tjenester, et sentralt vekstområde for de neste årene. Samtidig lanseres nettsiden eirvedlikehold.no som skal fortelle markedet om de nye tjenestene til Eir Renhold.

  Les mer
 • 4Service tar et større ansvar for sosial bærekraft

  Det er en klar forventning om at større selskaper tar sin del av ansvaret for bærekraft.

  Les mer
 • Eir Renhold kjøper Royal +

  Eir Renhold er en sentral del av det landsdekkende konsernet 4Service som leverer et bredt spekter av servicetjenester. Gjennom de siste årene har Eir Renhold vært i kraftig vekst. Med oppkjøpet av Royal + utvider selskapet sitt eksisterende tilbud i Stor-Oslo, og satsingen mot større bygg.

  Les mer
 • Rom for suksess

  12. mai lanserer 4Service sin splitter nye tv-serie «Rom for suksess» i samarbeid med Heim TV. Programledere Arne Hjeltnes og Markus Storm Dalseg besøker noen av de mest fremtidsrettede og banebrytende kontorbyggene i Norge, og viser oss hva som skal til for å skape rom for suksess.

  Les mer