2023-12-15

Norsk kjøtt til havs

I 2021 tok vi valget om å bare servere norsk fisk på våre offshore installasjoner. I dag ankommer flere tonn lokalprodusert kjøtt norsk sokkel i Nordsjøen og representerer med det starten på et nytt bærekraftskapittel.

4Service tilbyr servicetjenester innen mat, renhold og forpleining, og har over 5500 ansatte fordelt over hele Norge.

Per Henning Tjelta, 4Service

– Vi i 4Service vet at det når det kommer til bærekraft, så holder det ikke med store ord. Det krever både vilje og konkret handling dersom vi skal lykkes med vår tids største utfordring. Som en stor aktør er det derfor viktig for oss å bidra der vi kan. Å sørge for mer norsk kjøtt til havs, er et nytt steg i riktig retning, sier Per Henning Tjelta, direktør Offshore i 4Service.

I den aller første leveransen er det pølser, kjøttdeig, pålegg og hamburgere som blir byttet ut. Å tilby norske råvarer til kundene er et av flere bærekraftinitiativ fra 4Service de siste årene.

– Det matfaglige prosjektet i 4Service handler blant annet om å kun tilby norsk fisk på alle våre lokasjoner, bruke norske grønnsaker i sesong, samt utnytte mer av råvarene slik at langt mindre mat kastes. I sum gir dette økt bærekraft, og heldigvis, enda mer varierte og velsmakende menyer for våre gjester, forklarer Tjelta.

Det norske kjøttet som snart finner sin vei til en rekke plattformers kjøkken kommer fra den prisbelønte kjøttprodusenten Nyyyt på Røysland Gard i Rogaland. En langsiktig avtale mellom Nyyyt og 4Service skal sikre leveranser de neste årene.

– I første omgang erstatter vi 25 tonn utenlandske kjøttprodukter med norske gjennom denne avtalen. Dette utgjør godt over ti prosent av den totale mengden kjøtt som vi tilbereder for våre kunder årlig, og er forhåpentligvis bare starten på en total omlegging til norsk og kortreist kjøtt for alle våre offshorekunder, avslutter Tjelta.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Stian Stenlund, divisjonsdirektør Accommodation, tlf. 975 48 995

Flere aktualiteter

 • Vi er valgt som leverandør av bespisning til Ferd Eiendom sitt signalbygg på Rådhusplassen

  Denne uken ble det klart at vi er tildelt kontrakten for det historiske næringsbygget i Hieronymus Heyerdahls gate 1. Gårdeier er Ferd Eiendom, og allerede 1. desember startet vi opp et helt nytt bespisningskonsept tilpasset eiendommen, historien og dagens behov i markedet.

  Les mer
 • 4Service inntar Tjuvholmen med et helt nytt flaggskipkonsept!

  Nylig ble det klart at det var 4Service som stakk av med den prestigetunge kontrakten på Tjuvholmen Alle 1-5 for oppdragsgiver Canica Eiendom. 4Service vant på bakgrunn av totalkonsept, relevante kundereferanser og en foreslått meny av tjenester helt i markedets tetsjikt.

  Les mer
 • Skal bidra til å rekruttere barn og unge til idretten

  4Service har i mange år jobbet aktivt for å hjelpe de som har falt utenfor inn i arbeidslivet. Idretten er en viktig og tidlig arena for å sikre at barn og unge opplever mestring, samhold og utvikling. Derfor inngår 4Service nå en avtale med Norges Ishockeyforbund (NIHF) og skal bidra med midler øremerket rekruttering inn til sporten.

  Les mer