2022-09-15

Reisebrev 2 - Bodø

Vi i 4Service har kolleger og spennende prosjekter over store deler av landet. Så langt i 2022 har våre team vunnet en rekke nye kontrakter og vi vil i tiden fremover presentere et utvalg av disse via tradisjonelle reisebrev. Andre stopp blir kulturhovedstaden i 2024, nemlig Bodø.

Gjennom 2022 har 4Service vunnet en rekke nye, spennende kontrakter rundt omkring i landet. Gode matopplevelser er den røde tråden, og neste stopp på vår rundreise blir til en by som det siste året har satt Norge på Europakartet gjennom bragdene til deres lokale fotballag. Men byen Bodø har veldig mye mer å by på enn festfotball, og på tampen av året vil to nye matkonsepter stå klare til å ta imot sine gjester.

Bodø er en kompakt by omgitt av en spektakulær natur som kan ta pusten fra enhver som lander på Bodø Lufthavn, få minutter utenfor sentrum. Vi kjører ned til kaikanten og Løvold Havpark hvor vi blir ønsket velkommen av Lena Brunes. Hun er 4Service sin markeds- og driftsleder for region nord, med tilhold i Bodø. Lena starter omvisningen med et historisk tilbakeblikk:

- Her på Løvold Havpark bygges den gamle fryseterminalen om til et fantastisk kompetansesenter for ulike aktører innenfor marine næringer. Et flott og synlig symbol på den spennende utviklingen som skjer i Bodø. Og vi i 4Service er kjempestolte av at det er nettopp vi som skal få ansvaret for å sikre god og næringsrik mat til de som skal jobbe her, og deres besøkende.

Bærekraftige løsninger

I påvente av at Havparken skal stå ferdig, etableres det som har fått navnet Løvold Havpark 1.0. Her vil 4Service sitt konsept De Tre Stuer etablere en midlertidig personalrestaurant innen utgangen av 2022, med rundt 100 personer til lunsj hver dag.

- Det midlertidige konseptet vil bli restaurantpreget, hvor kokken legger opp dagens varmrett til gjestene, i tillegg til at man kan forsyne seg med salat, suppe og fersk hjemmelaget bakst. Selv om vi alle ser frem til neste fase i prosjektet, skal maten være av høyeste kvalitet fra første dag! Vi vil også sørge for sømløse opplevelser med vår egen app. Den vil fungerer som betalingsmiddel, koordinere alt av kommunikasjon med leietakere og håndtere bestilling av møtemat gjennom arbeidsdagen, forklarer Lena.

Visjonen til Løvold Havpark er «å skape grønn vekst i blå næring», og bærekraft er et sentralt element i alle deler av utvikling og drift. Dette gjelder naturligvis også for de kommende serveringsløsningene. Løvold Havpark 2.0 skal etter planen stå ferdig i slutten av 2024, og da vil personalrestauranten relokaliseres til nye moderne lokaler, med et skreddersydd konsept for Havparken.

- I den nye restauranten vil vi for eksempel eksperimentere med kortreiste ingredienser fra havet, som tang og tare. Det blir veldig spennende! Men allerede i den midlertidige personalrestauranten skal vi ha et stort fokus på mest mulig gjenbruk av utstyr og arealer fra tidligere drift i lokalene. Og det utstyret som kjøpes nytt nå i høst skal naturligvis bli med over til Havparken 2.0, når den står ferdig om et par år.

Kulturhovedstad

Har man ikke besøkt Bodø på en stund vil man tydelig se hvordan byen nå syder av spennende kulturtilbud, næringer i vekst og en rekke kulinariske opplevelser som tiltrekker seg matentusiaster fra hele verden. Bodø er også valgt til europeisk kulturhovedstad i 2024, et tydelig bevis på at byen mellom 150 fjelltopper ikke bare har hav og fjell på menyen.

Blant aktørene som skal sørge for å få besøkende trygt til byen i årene fremover er flyselskapet Widerøe, som har sitt hovedkvarter i Bodø. Nevnte hovedkvarter er neste stopp på dagens rute, hvor Widerøe Property har engasjert det lokale arkitektfirmaet Løwini, og totalrenoverer hele serveringslokalet og kjøkkenet slik at de ansatte får et lunt og godt miljø for måltidene som inntas på arbeidsplassen

- Vi gleder oss stort til å komme i gang med kontrakten hos Widerøe og i flunkende nye lokaler! Gjennom tett dialog har vi forstått at Widerøe anser lunsjservering som et sentralt tilbud til sine ansatte, og i den forbindelse tar de nå steget over fra god gammeldags kantine til en moderne personalrestaurant. Her vil vi by på et stort spekter av vår erfaring og ekspertise gjennom de beste råvarene og faglærte kokker som lager all maten fra bunnen av.

I tillegg til det daglige lunsjtilbudet vil medarbeidere fra 4Service sørge for både frokost og overtidsmat til de ansatte i Widerøe. Det er forventet rundt 250 bespisende til lunsj hver dag, i tillegg til levering av møtemat. Dette inkluderer ansatte fra verkstedshangaren som utgjør hovedbase for tungt teknisk vedlikehold av flyene til Widerøe. Tentativ åpning av den nye personalrestauranten er satt til desember 2022.

Større satsning

De to nye kontraktene i Bodø er med på å underbygge 4Service sine langsiktige planer om å skape en sterk posisjon i Nord-Norge.

- Denne landsdelen er et svært spennende marked for oss, med mange regioner i både vekst og omstilling. I så måte var det helt naturlig å starte med Bodø som ikke bare utmerker seg regionalt, men som opplever økt interesse fra hele landet. Den reisen gleder vi oss til å få være med på sammen med Widerø og Løvold Havpark, avslutter Lena, før vi takker for omvisningen og tar den korte turen tilbake til lufthavnen, vel vitende om at vi snart vil besøke Bodø igjen for å dykke ned i byens mange kultur- og mattilbud.

Foto: Løvold Havpark
Foto: bodø - Bing images
Foto: Lena Bunes

Flere aktualiteter

 • Et partnerskap som satser på lokalsamfunnet

  Gastro Catering – en del av 4Service – og Vålerenga Ishockey har signert en ny avtale for sitt partnerskapsarbeid, og fortsetter derfor samarbeidet for to nye år. Siden oppstart, har Vålerenga Ishockey stadig jobbet for å ta et større samfunnsansvar og satset stort på det sportslige i Oslo Øst. Klubben satser sterkt på lokalsamfunnet der menneskene står i sentrum.

  Les mer
 • Middelalder, trikkestopp og roboten Bella

  Vi i 4Service har kolleger og spennende prosjekter over store deler av landet. Så langt i 2022 har våre team vunnet en rekke nye kontrakter og vi vil i tiden fremover presentere et utvalg av disse via tradisjonelle reisebrev. Første stopp blir landets tredje mest folkerike kommune, nemlig Trondheim.

  Les mer
 • Eir Renhold styrker seg på temporære tjenester

  I dag ble det kjent at Eir Renhold kjøper Viken RTB. Oppkjøpet er en viktig del av satsingen på temporære tjenester, et sentralt vekstområde for de neste årene. Samtidig lanseres nettsiden eirvedlikehold.no som skal fortelle markedet om de nye tjenestene til Eir Renhold.

  Les mer
 • 4Service tar et større ansvar for sosial bærekraft

  Det er en klar forventning om at større selskaper tar sin del av ansvaret for bærekraft.

  Les mer