English version below
4Service tar situasjonen relatert til coronaviruset alvorlig. Vårt beredskapsteam følger utviklingen nøye og forholder seg til retningslinjer, råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.
Vi har allerede lansert informasjonskampanjer for ansatte for å styrke eksisterende hygienestandarder og minimere risiko for smitte. Vi holder samtlige ansatte fortløpende orientert om relevante oppdateringer og deler beste praksis på tvers av konsernet.
For spørsmål, ta kontakt på coronavirus@4service.no.
Gjennomførte tiltak
Vi har allerede iverksatt en rekke tiltak og retningslinjer for vår drift:
- Det er etablert en beredskapsgruppe som følger utviklingen svært tett og iverksetter nødvendige tiltak fortløpende.
- Ansatte har mottatt informasjon og retningslinjer for å forebygge smitte.
- Det er innført hjemmekontor for alle ansatte i stab/støtte som ikke arbeider med virksomhetskritiske oppgaver som må utføres på kontoret.
- Retningslinjer for våre spisesteder
- Informasjon til ansatte vedr. reise
Vi følger som hovedregel de anbefalinger som gis av Folkehelseinstituttet.
Renhold og hygiene
Renhold er en av de viktigste faktorene for å minimere risiko for smitte, og det viktigste tiltaket din bedrift kan gjøre er:
- God håndhygiene.
- Ekstra renhold på utsatte steder.
- Ekstra renhold av berøringspunkter som dørhåndtak, lysbrytere, toaletter etc.
- Sørge for å alltid ha tilstrekkelig med såpe og papir.
Ønskes ytterligere tiltak kan vi levere både smittevask og desinfisering som bidrar til å minimere smittefare i din bedrift. Vi tilbyr også full nedvask.
Forebyggende smittevask:
Ved forebyggende smittevask benytter vi sertifisert antibakterielt rengjøringsmiddel. Forebyggende tiltak for smittespredning er renhold med økt fokus på kontaktflater som brytere, rekkverk, dørhåndtak, berøringsskjermer etc.
Nedvask:
Nedvask betyr komplett og nøyaktig vask av alle rom og flater. I nedvask etter smittsomme sykdommer og virus er det ekstra viktig med gode rutiner og protokoller. Vi tar både dine, og våre egne ansattes, helse og sikkerhet på alvor slik at dere kan gjenoppta trygg drift i et helsefrem- mende miljø.
- Ved nedvask benytter vi kun profesjonelle renholdere som leverer renhold av høy kvalitet og standard.
- Vi benytter rengjøringsmidler og verktøy som forebygger krysskontaminering.
- Vi bruker sertifiserte kjemikalier som fjerner patogener, men likevel er skånsomme mot innemiljø.
Vi har kapasitet til å utføre både forebyggende smittevask og full nedvask. Ta direkte kontakt med din kundekontakt eller på coronavirus@4service.no.
Kantinedrift
Der vi fremdeles har matservering er følgende tiltak iverksatt:
- All mat porsjonspakkes.
- Bestikk singelpakkes.
- Vann og drikkestasjoner er stengt.
- Vi legger til rette for at det er minimum 1 meter avstand mellom hver gjest.
- Gjester oppfordres til å ankomme kantinen med nyvaskede hender. Det skal i tillegg benyttes håndsprit der dette er tilgjengelig.
- Det er innført ekstra fokus på håndvask for alle ansatte som håndterer mat, minimum hvert 10. minutt, i tillegg til mellom arbeidsoppgaver.
- Alle store flater og berøringspunkter rengjøres flere ganger daglig.
Våre medarbeidere
Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs, og vi jobber derfor kontinuerlig for å trygge arbeidsplassen i denne krevende perioden.
Våre medarbeidere følges tett opp av sin nærmeste leder og får utvidet støtte fra HMSK. Vi har etablert strenge rutiner som minimerer risikoen for at våre medarbeidere blir eksponert eller utsatt for smitte.
Vi oppfordrer våre kunder til å ta kontakt i forhold til spesielle ønsker, behov eller spørsmål i forbindelse med coronaviruset. Ta direkte kontakt med din kundekontakt eller på coronavirus@4service.no.